آنالیزور SWOT چیست؟ بهبود عملکرد سازمان
Posted in مدیران بخوانند

آنالیزور SWOT چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

آنالیزور SWOT یکی از مهم ترین ابزارهای استراتژیک موجود برای یک سازمان، بخش یا دپارتمان است. سرواژه ی SWOT برپایه ی توانایی ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها بنا شده است. این روش راهی خوب برای آزمودن نقاط مثبت و منفی با یک آنالیز واحد و رقابتی بزرگ در بازار است.

معنای آنالیزور SWOT

آنالیزور SWOT مطالعه ای دقیق، عمیق و ژرف برای چگونگی عملکرد یک سازمان است. این تحقیقات برای توانایی های سازمان و درک و پذیرش نقاط قوت و ضعف و تمیز دادن فرصت ها تهدیدها در بازار است. این موارد کاربردی و اطلاعات پیرامون آن کمک می کند یک سازمان یا دپارتمان به موفقیت برسد. در عمل به آنالیزور SWOT، یک سازمان پوزیشن کنونی اش در بازار را ارزیابی می کند و فرصت های آینده و ریسک های پیش رو برای جلو رفتن را مقایسه و بررسی می کند.

فراهم کردن سادگی ارزشمند

سادگی و زاویه ی دیدی گسترده دو هسته ی ساخت آنالیزور SWOT است که برای استراتژی برنامه ریزی ضروری است چرا که می تواند پروسه ی پیچیده ی لیست کردن تمام آیتم های چهار دسته ی توانایی ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها را در یک برگه بگنجاند.

بسته به اینکه چه کسی این آنالیز را انجام می دهد، به طور معمول، با افراد راس هر بخش، کارمندان و حتی مشتریان تعامل می کند. داشتن این زاویه ی دید وسیع و پیداکردن موارد ریشه ای و حوزه هایی که در آن آسیب پذیرید، سازمان شما را موفق می کند.

نگاه به آینده

چیزی که آنالیزور SWOT را قوی می کند قابل استفاده بودن در یک دوره برای دریافت مزیت عمده در فرصت های مختلف برای یک کسب و کار است. بدون داشتن طرحی استراتژیک، سازمان ها بدون هدف حول یک مقصد می چرخند و یا اینکه بدون توسعه یافتن ادامه می دهند. در رقابت های بزرگ هر صنعت، ناتوانی در ربودن فرصت ها، تقریبا فاجعه بار است و یک اشتباه محسوب می شود. به طور مثال اگر مشتری جدید یک بخش در وقت مناسب اولویت هایش آشکار شود و تغییر کند، این رفع نیاز تبدیل به مسابقه ای برای سازمان ها می شود که کدام یک زودتر از بقیه نیاز مشتری را برطرف می کند و محصول یا خدمات بهتری ارائه می دهد.

SWOT به شما کمک می کند که نقشه ی فرصت های موجود برای پیشرفت و ارائه ی یک راه حل باکیفیت و طرح بازاریابی را قبل از شروع فرصت ها بکشید.

محافظت و حمایت

اگرچه موشکافی نقاط ضعف یا عیب ها، همیشه پسندیده نیست، کمپانی های عالی می دانند که در مواقع بحرانی نسبت به رقبا، کجا ایستاده اند. برای مثال Walmart پیشرو(لیدر) قیمت گذاری تخفیف دار در میان خرده فروشان است اما حتی سازمان های پیشرو هم انتقاد پذیرند و می دانند که در خدمت رسانی به مشتریان محدودیت هایی دارند. با آگاهی از ضعف ها، شما فرصت های برای بهبود پیدا می کنید. استراتژی قیمت کم را با محدودیت هایی که دارند گره می زنند و نتیجه می گیرند مقصودی که Walmart برای مخاطبان هدفش در نظر گرفته، فراتر از ضعف هایش است و کسانی که قیمت کم را ترجیح می دهند باعث گسترش بیشتر این مزیت رقابتی می شوند.

تهدیدها، کلیدی دیگر برای ایستادن در برابر ریسک هاست. سازمان هایی که از ابزار طرح ریزی مانند SWOT استفاده نمی کنند، زمانی که تهدیدها نمایان می شود گیر می افتند. SWOT کمک می کند که یک کسب و کار خودش را با شرایط مختلف وفق دهد و برای تهدیدهای احتمالی آماده شود. برای نمونه بعضی کسب و کارها تا پایدار شدن درآمد در بحرانی اقتصادی صبر می کنند درصورتی که سازمانی دیگر با توسعه ی استراتژی ها و سامان دادن به بودجه، پتانسیل هایش را برای پیشرفت بررسی می کند. تغییر اولویت های مشتری، تغییرات تکنولوژی و محیط مربوط به آن، پتانسیل دیگر تهدیدها با ابزار SWOT است.

چرا آنالیزور SWOT مهم است؟

انجام این آنالیز کمک می کند سازمان ها هم فرصت ها و هم تهدیدها را به رسمیت بشناسند و شناخت و آگاهی در این زمینه ها را بیشتر کنند. به طور مثال در حوزه ی سلامت، به رسمیت شناختن خطرها و فرصت های حاضر، باعث ایمنی و بهره وری بیشتر در بهبود و سلامت بیماران می شود. با استفاده از آنالیزور SWOT سازمان ها با مرور و تکیه بر مزیت ها مثل قیمت و کیفیت خدمات، حتی باوجود ضعف ها، می توانند با قدرت بیشتری در بازار رقابت کنند.

فعلا دیدگاهی نداریم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای جستجو شروع به تایپ و سپس اینتر کن

Shopping Cart